2013/05/26

Vad vill jag?

Jag vill se "deeds not words" som t ex jobb SKAPANDE, ökningar och förbättringar i tjänster (såsom buss och tåg), välupprustat fritidsgårdar och konstcentrum där folk kan skapa både konst och gemensamhet!

2013/05/22

Kloka ord


They get welfare. . .can't they fucking shut-up?

Det finns en viss sorts "välgörenhet" som handlar om att Fru och Herr Fin-i-kanten är såååå snälla att dom kasta några smulor från sitt bord över "stackars offrar" och sedan klagar över att "dom där är SÅ OTACKSAMMA!" "Varför måste vi fina folk vara tvungna lyssna på deras gnäll?" "Dom får bidrag, kan dom inte för fan hålla käften?" 

SOLIDARITET bygger på att ALLA får dra upp en stol och tar sin plats vid bordet! JOBB istället för bidrag! Ingen nedlåtenhet! Ingen "dom är lata, dumma, tar inte ansvar för sina liv" när folk är  utsätt för systemiskt diskriminering (oavsett om det handlar om jobb, bostäder, osv), rättigheten att finnas OCH SYNAS (hello, REVA!!!). 

2013/05/19

Studiebesök hos Flyktingmottagnings kontor i Ulricehamn

På onsdag (2013-05-15) hade V(i) ett lärorikt besök med 3 trevliga tjänstemän  som jobbar där: Fatima Govori. Adel Taha och Kristina Åhslund.  Det är Fatima som ska ta över Kristinas arbetsuppgifter som Flyktingsamordare när Kristina slutar. En anledning till att vi ordnade studiebesöket är att Alliansen har gjort ett omfattande reform av flyktingmottagandet  i Sverige och vi vill vara insätt i de nya reglerna och hur dom påverkar människor.

Jag hyser en stor respekt för alla som arbetar för att hjälpa utsätta människor och vill inte att någon ska tolka den följande som ett kritik mot tjänstemän. Den följande är ett kritik mot Alliansens politik och hur folk behandlas under denna:

"Lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare (2010:197) har inneburit att samordningsansvaret för flyktingmottagandet har övergått från kommunerna till Arbetsförmedlingen." -- BREC

Detta är jag särskilt bekymrat över eftersom AF har ingen kompetens med att bemöta människor med omfattande psykologiska problem (typ post-traumatisk stress syndrom) och har ingen kompetens med att bemöta  människors psychosociella behöv över huvudtagit. AF finns för att hjälpa människor hitta ett jobb. Dom som jobbar där är säkert bra på sin del men dom är inte utbildad i hur man behandlar trauma offer.

Några Fakta om flyktingmottagningen kan man läsa hos kommunens webbsajt.